Sponsoren

Elke week probeert de redactie van Wordt Kwiek leuke verslagen te verzamelen van gespeelde wedstrijden door de diverse teams van Wordt Kwiek. Heb je zelf een leuk verslag dat je wilt plaatsen op de site, dan kun je dit mailen naar:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13.09.15 * WK 2 - De Pein 3

Afgelopen zondag stond er voor de dappere strijders van het 2e team  van Wk de thuiswedstrijd tegen de Pein op het programma. Coach Hofstra had de ploeg in de eerste 2 wedstrijden prima neergezet, wat resulteerde in de volle 4 punten, en dus de koppositie. Deze zou en moest behouden worden, en dus had Hofstra het team weer voldoende ingeprent dat er niets anders werd verwacht dan de winst. Dat ze niets aan het toeval wilde overlaten, bleek wel uit het feit dat zij de charmante en immer vrolijke Jonker op de bank had geposteerd voor morele ondersteuning en een eventuele invalbeurt. Ze kon voor deze wedstrijd eindelijk ook weer de topfitte van Dijk opstellen, die al meerder malen verstek had moeten laten gaan door het  strakke trainingschema van haar waterskicarrière.

De beginopstelling werd bekend gemaakt, en de enthousiaste spelers spoedden zich naar de kleedkamers om zich in het sprankelende wedstrijdtenue te hijsen. Op een enkele uitzondering na, was dit een zeer voorspoedig proces dat resulteerde in een wervelende rode brigade tijdens de warming-up.

Na het eerste fluitsignaal van arbiter Allen gingen de roodhemden voortvarend van start, en binnen de kortste keren stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Helaas voor het eerste aanvalsvak ging het aanvallen ze iets beter af dan het verdedigen, wat er voor zorgde dat er met 2-2 weer van vak werd gewisseld. Na enkele fraaie aanvallen werd er gelukkig een redelijk gat geslagen met de Peinders, met een 6-2 voorsprong tot gevolg. Het 2e deel van de eerste helft waren er aanvallen over en weer, met enkele schitterende kansen, waarvan er door beide ploegen meerdere werden benut. Mede dankzij de uitblinkende Koopmans en Besseling (die op het laatste moment hoorde dat ie moest spelen op de plaats van de met kledingproblemen kampende Mulder) stond er bij het rustsignaal een acceptabele stand van 8-7 genoteerd.

Hofstra greep de rust aan om tactisch de boel nog eens extra strak neer te zetten, en met een paar goede en sterke one-liners, de spelers te voorzien van nog meer motivatie. Ze wees nogmaals op het feit dat de meeste tegenstanders deze dag wel eens een lichte kater konden hebben aangezien het dorpsfeest was in Opeinde. Zo kon de overwinning  dus wel eens op conditie en strijdlust binnen worden gehaald.

Bij aanvang van de tweede helft had Hofstra 2 wijzigingen door gevoerd, Houwing verving de moe gestreden Haveman, en Ruschen moest het veld ruimen voor Mulder.

De woorden die de roodhemden hadden meegenomen uit de kleedkamer waren niet voor niets geweest, want als een tornado stormden de “eeuwige talenten” door  het veld. In de blinkende najaarszon werden de aanvallen steeds mooier, en werd er steeds scherper geschoten, wat er voor zorgde dat de schamele voorsprong bij een stand van 18-10 was vertienvoudigd.  Waar bij de meeste wedstrijden deze stand vaak betekend dat het eindsignaal nabij is, was dat hier nog lang niet het geval. Het massaal toegestroomde publiek werd in de laatste 15 minuten verwend door prachtig reboundwerk van Jonkeren van Dijk. Kwakernaak en Houwing vermaakten op hun beurt de supporters met enkele formidabele loopacties . De tegenstanders uit Opeinde hadden geen antwoord op het grote arsenaal aan technische en tactische hoogstandjes wat de Jubbegaasters nog even uit de mouw schudden. Met hangen en wurgen wisten de Peinders nog net 3 doelpunten te maken, en te voorkomen dat Wk de 2e helft meer dan 20 goals maakte. De prima leidende arbiter besloot om geen extra tijd toe te voegen, en af te fluiten bij de eindstand van 26-11.

Een verdiende overwinning voor de pupillen van Hofstra, welke zeker zal zorgen voor een goed gevoel, wat bij de volgende wedstrijd weer prima van pas zal komen. Met 3 gespeelde wedstrijden, en een doelsaldo van 56-25 staan de Jubbegaasters stevig op de eerste plaats. Als er op deze manier zal blijven worden gestreden, komt het kampioenschap elke week een stapje dichterbij.

Doelpuntenmakers Wordt Kwiek:  Besseling 8, Koopmans 6, Jonker 3, Houwing 3, Kwakernaak 2, Mulder 2, Haveman 1, Stoelwinder 1

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

09.11.14 * LDODK/AH 6 - WK 2

Ldodk 6 – Wk 2, voor beide ploegen 1 van de belangrijkste wedstrijden van het jaar.

Gezien de laatste paar ontmoetingen zou Wk de bovenliggende partij moeten zijn. Helaas was coach Hofstra genoodzaakt om de basisopstelling te wijzigen  in verband met enkele zwangerschappen, het werkschema van stofzuiger Haveman,  en  het ontbreken van super-rebounder Jonker. Gelukkig kon zij na enkele jaren van afwezigheid weer beschikken over de geslepen Sjoukje Koopmans, die opnieuw haar basisdebuut maakte.

Het eerste aanvalsvak bestond uit Koopmans, Mulder, Houwing en Seinstra.  Laatstgenoemde had de dag ervoor zo´n goede wedstrijd gespeeld met de junioren, dat ze werd beloond met een basisplaats. Bij een uitwedstrijd moet helaas altijd eerst de verdediging aan de slag, bestaande uit: Ruschen, Besseling, van Dijk en Stoelwinder. De wedstrijd ging voor de tegenstander voortvarend van start, de eerste aanval leverde meteen een treffer op. Gelukkig wist het aanvalsvak de score vrij vlot recht te trekken met een mooi afstandsschot. Na de vakwissel werd de bal meerder keren onderschept, dankzij de gretigheid van de roodhemden. Dit leverde 2 treffers op, waarvan 1 van `good old`Ruschen`. Ook het 1e aanvalsvak bleef doordenderen, waardoor Seinstra tot een mooie kans kwam, en deze beheerst inschoot. Tot de 4-7 bleef deze marge behouden. Ondanks het strakke verdedigen, was er een gelukstreffer van een Ldodk-heer, waardoor de marge weer op 2 kwam. Een tegentreffer in het andere vak bracht deze zelfs op 1. Gelukkig bleef de inzet er bij Wk, en door wederom een goal van `Russchen`en “ 2 van Houwing, werd de ruststand, ondanks nog een tegendoelpunt bepaald op 7-10.

Enkele motiverende woorden en een kleine aanwijzing van Hofstra in de rust.  Koopmans  (die het nog aan westrijdritme ontbeerde) en Seinstra (blaren)  werden vervangen door  Kwakernaak en A-junior Bosma. Ook besloot zij om de, toch bepaald niet slecht spelende Mulder, te vervangen door de A-junior Rozenberg.

Helaas voor Hofstra hadden deze wijzigingen niet het gewenste effect, Ldodk kwam tot 3 doelpunten, en trok de stand gelijk. Gelukkig zette Kwakernaak de Jubbegaasters weer op voorsprong met een heerlijk schot van afstand.  Ldodk bleef brutaal, en nam het initiatief over. Ondanks de soepele uitstartbal van Stoelwinder,  die een goal opleverde, en sterk reboundend werk van van Dijk, kwam de ploeg uit Gorredijk op een 15-12 voorsprong. Hét moment voor de Hofstra om nogmaals in te grijpen en het team weer op scherp te stellen. Ze bracht Mulder in de aanval weer in het veld en verving Houwing (die toch al wel goed was geweest voor 3 goals) Deze wissel pakte wél goed uit. Rozenberg verzorgde en prima rebound en Mulder scoorde een zeer fraaie afstandsgoal. Deze aansluitingstreffer gaf het verdedigingsvak een extra stimulans, en na een goede onderschepping van Besseling, kwam de bal weer bij Mulder, die deze wederom door het ´riet´ deed verwijnen. Helaas was er meteen weer een tegendoelpunt, maar door een schitterende afstandstreffer van Besseling kwam de stand weer gelijk. Door een kleine onoplettendheid werd er weer gescoord door Ldodk. Gelukkig trok Rozenberg de stand weer gelijk in een vloeiende aanval, met een schot van afstand.

Met nog slechts 2 minuten op de klok werd er door beide ploegen fanatiek, en gehaast gestreden om elke meter, wat resulteerde in een schotkans voor Ldodk, welke helaas weer een goal opleverde. In de aanval weer Besseling, die met zijn 3e goal van afstand de stand  op 18-18 zette. Met de klok nog op 40 seconden een wanhoopsschot van een Ldodk-heer, welke goed werd gepakt door Wk. Met nog 25 seconden te spelen kwam de bal in het aanvalsvak. Geduldig werd door het vak (met 2 Junioren!!!) de rebound neergezet en de aangeef verzorgd. Na een heerlijke aangegeven bal van Kwakernaak pakt Mulder het laatste schot van de wedstrijd……….GOOOOAAAAAAALLLLL…….. 3 seconden later fluit arbiter Meinsma af…..de eerste overwinning van het seizoen is een feit.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

05.10.14 * Lintjo 4 - WK 2

Wij moesten zondag naar oldeberkoop, en onze coach zei dat we niet op de fiets gingen.Wij mochten eerst aanvallen, en dat waren Ton Maaike Ilse en Hains in het ander vak waren Richard Reina Trinus en Maaike. Maar dat ging niet zo goed want Reina kreeg meteen 1 tegen maar gelukkig maakte Ton toen een goal.en toen kreeg maaike 1 tegen en maakte Reina wel een goal. Het ging niet leuk want het regende heel hard maar wel iedereen scoorde de hele tijd een doelpunt maar maaike die liet heel veel door entoen was het met de pauze heel spannend en maakte ik ook een doelpunt en toen kregen we tee. Sandra zij hup en toen kwam suzanne kwakernaak er in voor monica. Reina sprong er steeds tussen. Jesse was ook mee maar die was natgeregend, en toen scoorden wij weer en ook lintjo. En die hadden een jongen die heel groot was maar trinus ook. En de korf was ook heel groot want de bal wou er niet in maar ilse had alle afvangen toen maakte maaike toch een goal en ook nog iemand anders en toen was het heel spannend en toen maakte trinus er ook weer 1 en toen was het tijd.en ik had eerst ook nog 1 gemaakt. 16-16

Wedstrijdverslag WK 2 - DOW/Wez Handich 7 22.09.13, klik hier...

Meer wedstrijdverslagen, klik hier...