Sponsoren

Bijlagen:
Bewaar het bestand <code>20170118083923.pdf</code>Brief JC trainingen[ ]459 Kb
Bewaar het bestand <code>Nieuwsbrief JC  maart 2017.pdf</code>maart 2017[ ]276 Kb

Nieuws van de Jeugdcommissie

AUGUSTUS 2017

Het korfbalseizoen voor de jeugd staat op punt van beginnen! We gaan met 11 jeugdteams van start in de veldcompetitie van het najaar 2017.

 

De jeugdcommissie van Wordt Kwiek heeft Korfbalschool Noord benaderd voor het geven van trainingen aan team-E tot en met team-D. De gesprekken hier voor zijn nog gaande, zodra er iets meer bekend is laten wij dit aan jullie weten.

Voor het A-team, B-team en C-team zullen er enkele clinics worden gegeven door Korfbalschool Noord, olv. Erwin Zwart. De coaches/teammanagers worden zsm op de hoogte gebracht wanneer de trainingen en/of clinics gaan plaats vinden.

 

De voorgaande jaren werden alle jeugdteams opgegeven voor het Kinea toernooi in de Knipe, wegens de late zomervakantie heeft KV Kinea besloten om dit jaar GEEN toernooi te organiseren. Een vervangend toernooi als opstart naar de competitie was helaas niet mogelijk.

 

De jeugdcommissie is er niet in geslaagd de staf van trainers en coaches rond te krijgen. Ook zijn er naar aanleiding van de teamindeling 2017-2018 enkele spelers van jeugdteams die hebben bedankt voor het lidmaatschap. De jeugdcommissie betreurt dit zeer, dit geeft enkele problemen.

 

Team A1 en B1 zijn compleet, maar bij B1 ontbreekt er nog een coach. De jeugdcommissie wil de ouders van B1 vragen om per toerbeurt te coachen. Dit is niet de oplossing die wij als jeugdcommissie voor ogen hadden en we doen ons uiterste best om een vaste coach te krijgen bij de B1.

 

Team C1 is compleet, maar C2 en C3 zijn niet geheel compleet. Bij C2 is Brecht Hoekstra gestopt, er zijn nu 7 spelers in dit team. Bij C3 zijn Leontien Zandberg, Anke Hoekstra en Lisa de Vries gestopt, dit heeft als resultaat dat er bij dit combiteam WK/WWMD nog 8 spelers zijn.

De jeugdcommissie heeft overwogen om een C-team uit de competitie te halen maar bij nader inzien willen we het speelplezier voorop zetten. De grote van de teams was het afgelopen seizoen een aandachtspunt op het trainer/coaches overleg.

De jeugdcommissie wil deze situatie graag met de ouders en spelers van de C-teams bespreken op dinsdag 29 augustus 2017 in de kantine van het WK-Hiem na afloop van de eerste training.

De functie van coach bij de C2 is nog niet ingevuld en ook bij de C3 ontbreekt er een coach EN een trainer. Hier willen we ook de ouders vragen om in te springen en om toerbeurt de jeugd te coachen. Bij de C3 gaat onze voorkeur uit naar ouders van de WWMD spelers.

 

Gelukkig is er ook goed nieuws!

De teams van de D1 tot en met de D4 hebben allemaal een trainer en coach. Daar is de jeugdcommissie ontzettend blij mee.

 

Op dinsdag 29 augustus 2017 zullen de wedstrijdshirts uitgedeeld worden aan de coaches van de jeugdteams. Janneke Brouwer is aanwezig op het WK-Hiem om deze per team uit te delen.

Voor het C2 en C3 is er een nieuwe (wedstrijd) shirtsponsor gevonden en als het lukt worden ook deze shirts aan het team uitgedeeld.

 

Er zullen inschietshirts aan de nieuwe jeugdleden worden gegeven. Zoals bekend blijven deze shirts eigendom van KV Wordt Kwiek en bij beëindiging van het lidmaatschap moet het shirt worden ingeleverd.

De jeugdcommissie gaat tijdens het seizoen de inschietshirts vervangen door nieuwe. Wie van de jeugdspelers een te klein inschietshirt heeft, kan deze omruilen voor een grotere maat. Voor info en omruilen: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of bij Tjepkje de Vries.

 

Het programma voor de competitie staat op de KNKV-site en de komende week zullen alle coaches en teammanagers het speelschema in de mailbox ontvangen.

De trainingstijden worden in overleg met de trainers vastgelegd, de tijden komen op de site en op het sportblaadje dat op 22 augustus aanstaande wordt verspreid. De teamindelingen is te vinden op de WK site.

 

Wil je graag elke week een sportblaadje ontvangen via de mail? Dat kan!

Aanmelden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. , er is elke dinsdag een nieuwe uitgave met alle wedstrijden, activiteiten, trainingstijden en wetenswaardigheden binnen K.V. Wordt Kwiek.

 

De jeugdcommissie is op zoek naar nieuwe leden die onze commissie willen gaan versterken. We zoeken gemotiveerde leden en ouders van jeugdleden, die hun steentje willen bijdragen aan korfbalvereniging Wordt Kwiek en met name de jeugdcommissie. Lijkt je dit een uitdaging om binnen de jeugdcommissie actief te zijn? Meld je dan aan en mail naar; Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Wij wensen alle jeugdleden, trainers & coaches, scheidsrechters en alle ouders die betrokken zijn bij Wordt Kwiek een hele sportieve najaar competitie toe en graag tot ziens op het veld!

 

Jeugdcommissie KV Wordt Kwiek

Philip, Sjoerd, Grietje en Tjepkje

 

Mei 2017

Beste jeugdleden, ouders en verzorgers,

Het korfbalseizoen zit er weer op en de Jeugdcommissie van Wordt Kwiek is druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2017 -2018.

Wordt Kwiek zal in het nieuwe seizoen elf jeugdteams aan de competitie mee laten doen.

Met ingang van het nieuwe seizoen heten we de 6 spelers van WWMD  van harte welkom bij KV Wordt Kwiek.

Samen met 5 spelers van Wordt Kwiek gaan ze de C3 vormen.

Het zal een combi-team gaan worden in het seizoen 2017-2018.

 

Bijgaand ontvangen jullie de teamindelingen voor het nieuwe seizoen.

Bij de teamindeling staan nog niet alle trainers & coaches vermeld, daar wordt hard aan gewerkt om dit rond te krijgen voor dat de competitie van start gaat.

De Jeugdcommissie doet dan ook een dringend beroep op ouders om te helpen bij het coachen van de ploeg van uw zoon of dochter.  U kunt zich opgeven via de Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Zodra bekend is wie jullie trainer en/of coach is voor het nieuwe seizoen,  zal dit bekend worden gemaakt op onze WK-site.

 

Heb je als ouder/verzorger interesse of heb je als leerling van het Voortgezet Onderwijs

interesse en kun je coachen/begeleiden van een jeugdteam  in combinatie doen met een Maatschappelijke Stage, laat het de Jeugdcommissie dan zo spoedig mogelijk weten! We zijn nog op zoek naar een aantal coaches voor jeugdteams!

 

Voordat de competitie van start gaat, worden alle jeugd teams van WK opgegeven voor het toernooi bij Kinea, de Knipe, als voorbereiding op het nieuwe seizoen. De datum is nog niet bekend, zodra er meer informatie is zullen de (nieuwe) Trainers&Coaches van de jeugdteams bericht ontvangen van de Jeugdcommissie.

De trainingen van alle jeugdteams beginnen op dinsdag 29 augustus  2017 op het WK Hiem te Jubbega.

De definitieve competitie indeling en het wedstrijdprogramma komen, zoals jullie van ons gewend zijn,  op de

website, www.wordtkwiek.nl.

Rest ons jullie een hele fijne zomervakantie toe te wensen en we hopen jullie allemaal op

29 augustus 2017 a.s. weer met veel plezier op het sportveld te zien.

 

Met vriendelijke groet,

Jeugdcommissie  KV Wordt Kwiek.